Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

20 Şubat 2013 Çarşamba

Pilatese Başlamış Bulunuyorum :)

Bugün itibariyle pilatese başladım. Malzemelerimi annem Kentpark/Decatahlon mağazasından almış. Aslında kendisi için almıştı ama evde uygulamadık. Malumunuz boyum uzun, bu da bazı sıkıntılara sebep oluyor, en büyük sıkıntım sırtım. Halime şükür tabiki, boyumun uzun olmasından mutluyum. Genelde boyu uzun olan insanlarda kamburlaşma sıkıntısı var. Dik durmak benim için bi çaba, bi uğraş... Yoruluyorum sanki. Şimdi gencim çok önemli değil belki ama yaşım geçtikçe öyle kalakalmaktan korkuyorum.
       Geçen yıl belediyeye ait aile yaşam merkezine spora gidiyordum. Step ve pilates derslerine katılıyordum. Çok da faydası olmuştu. Ama bu sene haftamın tamamen dolu olması beni yordu. Bir de spora vakit ayıramadım. İşte ben de bugün itibariyle bir karar alıp, bu eksiği evde telafi etmek istedim. Plates derslerini buradan takip edebilirsiniz. Step insana ter attırıyor, kalori harcatıyor, bolca da hareketle eğlenceli geçiyor. Ama benim kalori yakmaya ve zayıflamaya çok şükür ihtiyacım yok. İhtiyacım olan şey, kemiklerimi kaslarımı güçlendirmek :)) Hadi başlayım ben öyleyse :))




27 yorum:

  1. hmm bende yapmak istiyorum pilates ama evde yapabilirmiyim bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salona sığılıyor, yoksa diğer odalar ufak kalıyor :))Ama istedikten sonra yaparsınız inşallah :))

      Sil
  2. kolay gelsin canımm ben de bir ay boyunca yapmıştım ve çok faydasını gördüm şimdi bıraktım vakit bulamıyorum evlilik hazırlıklarından dolayı :) bulduğum ilk fırsatta yeniden başlıcam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kilo verdin mi yoksa vücudun mu sıkılaştı :) İnşallah ben de görürüm faydasını :)

      Sil
  3. Hadi hayırlısı.
    ya sorma bende b-fite gitmeye başladım. vucudum spora alışkın olmadığından tüm kaslarım ağrıyor. Ama ben bugün fark ettim ki ne kadar spor yaparsan yap boğazını tutmadığın sürece bir şey değişmiyor. Bu akşam sakin kafayla bende kendime yemek planı çıkartacağım. Ve umarım bu plana uyarım. Ofis ortamında çok zor olsa da başarmak istiyorum.
    Herkese bol sağlıklı yaşam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size de kolay gelsin, diyet yapmak zor olsa gerek, yemek yemek hayattaki en güzel şeylerden biri, en iştahsız insanın bile çok sevdiği ve bırakmakt zorlanacağı yiyecekler vardır, inşallah hayalinizdeki kiloya ulaşırsınız :)

      Sil
    2. İnşallah canım. aslında aşırı kilom yok ama her kadında olan göbek ve basen sorunu bende de var işte :)

      Sil
  4. Bende step-aerobik ve pilates eğitmeniyim.Spor yapman çok güzel fakat evde yaparken doğru yaptığına emin olmalısın.Yanlışını düzeltecek bir antrenör olmadığından sorun yaşama.Bazen yapılan yanlış hareketler sorun yaratabiliyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tavsiyeniz için burçin hanım, dikkat etmeye çalışırım, en çok zorlandığım şey, karın kaslarım acımaya başladığında, boynuma yükleniyorum, karnımı kaldırmak zor geldiğinden olsa gerek. Spor sona erdiğinde boynum ağrıyor. Bu konuda ne yapabilirim :)

      Sil
    2. Öncelikle umarım boyuna göre top seçimi yapmışsındır.Boyun ağrına gelince karın kaslarını sıkarak kalkmalısın.Kendini kaldırdırken boyundan kalkmaya çalışıyorsundur.O yüzden ağrın oluyor.Bunu bir şekilde halletmen lazım.Set sayılarını az başlarsan alışana kadar boyuna yüklenmende azalma olur.Yada başlarken biraz yerde çalış karın hareketlerini.Çünkü top vücuda bir eğim kazandırdığı için daha zordur topla çalışmak.Kloay gelsin.Sevgiler...

      Sil
    3. Bende çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ıcın sevgiler :-)

      Sil
  5. canım hadi bakalım hayırlı olsun...
    Allah kolaylıklar versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) az önce bir dersi yaptım bitirdim, baya zorlanacak gibiyim :)

      Sil
    2. evet plates çok zor :)
      HER YERİNE AĞRILAR GİRECEK :)

      Sil
    3. Yani bu harika bı moral oldu çok teşekkürler :-D

      Sil
    4. bir haftada geçiyor ağrılar,hem sonrasında insana mutluluk veriyor,ben pilatesle 5 kilo zayıflamıştım 2 ayda.

      Sil
    5. gerçekten çok mutluluk veriyor :)) çok iyi kilo vermişsiniz maşallah :)

      Sil
  6. ayyy ne guzellll haydı hayırlı olsun...bende bır zamanlare tıtturdum pılates yapacam dıye cocuklar bana top unu aldı cd sini aldı guzel guzell bakışıyoss hala:)) ilişkimiz bakısmadan öteye gecemedı henuz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serpil abla amma güldüm :D bizim topu aldığımız ilk zamanlardaki halimiz geldi aklıma, topu aldık şişirdik koyduk kenara, ama kullanan yok. Babam da "o top orda durduğu sürede baya kilo verdiniz, değişim oldu, iyi ki almışsınız" diye laf çarpıyodu :D

      Sil
  7. Biz de Eyüp le beraber yapıyoruz.Karnıma oturuyor benim :)
    Bizim biraz zor oluyor:D
    bir kaç gün çok açıyor karnın falan :D Hiç aklıma gelmiyordu.Diyorum ki neden acıyor acaba dikişlerim falan mı açıldı diyorum.Sonradan aklıma geldi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :-D dikişler gitti dedin yani :-) bende yavastan hamlamaya başladım ama durmak yok :-):-)

      Sil
  8. Ay o topu gözüm görmesiin :p
    kardesim almış Ankara'da. getirmiş. üstünde dans ediyor resmen. Dedim ben de bir deneyeyim.Belki tombikliğim gider :0
    çok da güzel yaptım.ama sonraki iki gün ağrıdan ağlıcaktım nerdeyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım kiyamam :-D bence yılmasaydin devam etseydin o kadar çekmişsin :-)

      Sil
  9. :) Platesi bende çok seviyorum ve çok rahatlıyorum yaparken.Devam edilirse gerçekten kilo veriliyor,vücut toparlanıyor canım.Ebru Şallının dvd'siyle yaptım ben.Şimdi hala ihtiyacım var yapmaya ama zaman yok .İmdaaattt :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaman neden yetmiyorsun bize!! :)) acaba bu zamanın suçu mu bizim suçumuz mu.. ben kendi adıma bazen çok fazla oyalandığımı düşünüyorum. istesek yarım saat ayıramaz mıyız :) yaparız heralde canım, ama biraz ağırdan alıyoruz sanki hayatı :)

      Sil
  10. her şeyden önce sağlık değil mi?yerinde bir karar.bir yıldır yapmıyorum daha doğrusu yapamıyorum (ameliyat sonrası olduğundan) sadece egzersiz yapıyorum varislerim için minik minik.ama kaslarımın zayıfladığını hissediyorum.imrendim sana doğrusu belki feyz alır bende başlarım.inşallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok geçmiş olsun :) umarım vücudun eski gücüne kavuşur da yaparsın, ben de fena haldeyim ama devam etmeye kararlıyım bu sefer :) öyleyse ben de tüm bloggerları pilates yapmaya çağrıyoruum :))

      Sil