Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

23 Aralık 2013 Pazartesi

Çok Kolay Tiramisu

Herkese iyi pazarlar. Şunu belirtmek istiyorum, ben tek yönlü bir bloğum olsun istemiyorum, art arda siparişleri paylaşıp keçe ile içinizi baymak istemiyorum. Her telden çalayım, sizlere de belki bir fikir veririm diyorum. Benden bir milyon kat yetenekli blog sahibi ablalarım var, benim yaptıklarım hiçbir şey :) Tek amacım "aaa iyi fikir tiramisu yapabilirim ama benim yaptığım daha güzel olur" dedirtebilmek sizlere :)

Tiramisu tatlısını ilk kez geçen yıl kuzenimde tatmıştım. Çok beğenmiştim, şerbetli tatlılardansa bu tür tatlıları daha hafif buluyorum :) Ben de en sonunda yapmaya fırsat bulabildim. Biraz acemiliklerim oldu, muhallebim az geldi, tekrar eklemek zorunda kaldım.

İlk olarak belirteyim, tiramisu diyorum ama, aslında labne ile yapılan tiramisu tatlısını ben sakızlı muhallebi ile yaptım :) Çikolata sosu falan da ekledim, bol bol hazır soslu ama çok özgün bi tatlı oldu :p



Malzemeler (8 kişilik)
- 2 paket Dr. Oetker Sakızlı muhallebi
- 1 paket Dr. Oetker çikolatalı sos
- 1,5 yemek kaşığı sade neskafe
- Toz şeker
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 paket kakao
- Üzerini süslemek için fıstık, çikolata damlası vs.

Yapılışı
Sakızlı muhallebiyi tarife göre pişirin ve soğumaya bırakın. Ardından çikolata sosunu da pişirin. Geniş bir kasede 2 su bardağı su ve 1,5 yemek kaşığı neskafeyi ve şekeri karıştırın. Kedi dili bisküviyi ortadan kırıp kahve içerisine atıp hemen kaşıkla alın ve kupun dibine koyun. Tüm kuplara aynı şekilde, 1 bisküviyi ortadan kırıp kahveye batırıp koyduktan sonra, 1 kepçe muhallebi, ardından 1 yemek kaşığından biraz fazla çikolatalı sos koyun. Ben kedidili bisküvinin az olduğunu düşünerek yarımşar bisküviyi daha kahveye batırıp sos üzerine koydum (resimdeki gibi)


Ardından tekrar 1 kepçe daha muhallebi koyup, üzerine kakao serpiştirin. Sonrasında ise üzerini fıstık, fındık, ceviz vs. ile süsleyebiliriz.

Afiyet olsun, yaptıklarınız benimkinden güzel olsun :)


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık Büşracım çok lezzetli görünüyor eminim tadı da mükemmeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım inş iyi olmuştur daha bakamadım tadına :)

      Sil
  2. Gercekten cok hoş gorunuyor benim elimde labne kullanmaya gitmiyor bi turlu bende boyle deneyeyim ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım labne ile de denemek istiyorum ama peynirle krema yapma fikri itici geliyor :))

      Sil
  3. Hımmm enfes görünüyor gerçekten.bende bu akşam tiramisu yapıcam yarın ki misafirlerime ama kupta değil kekli seninkide çok orjinal bir fikirmiş :) denemeye değer görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin de şimdiden elinize sağlık çok teşekkürler bahar hanım :)

      Sil