Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Ramazan'da Hayat :)

Merhabalarrr :) Ramazan umarım iyi geçiyordur herkes için, çünkü ben biraz halsizim bu aralar, uyandıktan sonra dışarı çıkmıyorum evin içinde biraz iş, biraz yemeklere yardım, biraz KPSS çalışmaya vakit ayırayım diyorum, zaten gün bitiyor, benim de gücüm bunlarla bitmiş oluyor :) Ramazandaaa neler yapılır başka :)

Elişi Yapılır;

Gelelim hayatın gidişatına :) Ramazanda genelde evdeyim ama keçelerimle de pek uğraşmayı canım istemiyor,  ben de uzun zaman önce başladığım kaneviçeye devam ediyorum. Resim çok hoşuma gidince, internette bulduğum bu sitede, resmi kaneviçeye çevirdim. Tamamen siyah olduğundan, renk tonlaması gibi sıkıntılar yaşamadım. Tablo olarak tasarladım kafamda, bitmiş halini de paylaşırım inşallah güzel olur :)


Akşam Çayına Gidilir;

Ramazanda iftar davetleri oluyor gidip geliyoruz birbirimize ama benim için en güzeli akşam çayına Göksu Park'a gitmek. Göksu gitgide daha güzelleşti sanki, her gün gitsem sesim çıkmayacak, çok canım ister oldu :) Ramazan'ın ilk haftası kafeteryada içmiştik çayı. Sonraki hafta da termosla alıp banklara oturduk. Çünkü çok çok kalabalıktı, kafeteryanın gürültüsü biraz yoruyor insanı.







Dikiş Dikilir;

Annemle bu Ramazan, dikişe sardık. Geçenlerde kumaşçıya gidip birkaç torba kumaş aldık,kendimizi kaybetmişiz. Annem ara sıra kızıyor, beni moda tasarımcısı sandın galiba diye. İsteklerim zor ve çetrefilliymiş. Kızsa da dikiyor elinden geldiğince sağolsun :) İlk olarak Ramazan'dan sonra gideceğim bir düğün için tasarladığım elbise ve içinin gömleğini dikti. Zamanında biriktirdiği Güler Erkam ve Burda dergisi patronlarının hepsini çöpe attığı için patronsuz dikti. Elbisede sorun yaşamasa da gömlek baya zorladı. Şimdi sırada su yeşili renkte tuniğim var ama patronsuz dikemem diye isyan edince, bi koşu Burda dergisi temmuz sayısını aldık. İçindeki ceket modelini tuniğe uyarlayacağız inşallah :)

                                                          Bu, gömleğimin kolundan bir kare :))

Bu da bayram için düşündüğüm eteğin kesim aşamaları, dikilme esnasında yaptığımız bir provadan da küçük bi resim paylştım ama tamamı bayramda, kıyafet kombini olarak eşarbıyla çantasıyla paylaşmak istiyorum :) Elbiseyi de çekmeyi unutmuşum :)



Gizli Gizli İşler Yapılır;

Küçüklüğümden beri annem ne zaman makineyi açsa, anne nolur ben de dikeyim diye başının etini yerdim. En sonunda bi iğneye iplik takar, bi de parça kumaş verir, barbi bebeklerime elbise diktirirdi. Artık devir değişti, ama Büşra pek değişmedi. Şimdi de makineyi kullanmak için izin istedim. Ama ayarlarını bozarım diye, zaten pek yeni bi makine değil diye izin vermedi. Ben de annemin olmadığı bir gündüz vakti, bu elbiseyi diktim. İlk kez makine kullandım kafamdan diktim tabi. Ölçüler 1-1,5 yaş ölçülerine uygun olsun istedim LC Waikiki ve H&M  sitelerinde ölçüler vardı. Onları kullandım. Çoook acemice, ama annem takdir etti. Makineyi kullandığım için bişey demedi :))


Misafirlere Süslü Sofralar Hazırlanır;

Tabi ki Ramazanda misafir ağırlamanın kıymeti paha biçilemez. Gelen misafirlere hazırladığım sofraları çekmeye fırsat bulamadım pek. Bunları buldum telefonda :) Bu arada tüm sofralar ablama ait, onun sofra düzeni konusundaki zevkinin benden çok daha fazla olduğuna inanıyorum. 









Herkese hayırlı Ramazanlar, sevgilerr :)

16 yorum:

  1. Ne çok iş yapmışsınız anne-kız :) Bayıldım fotoğraflara ama en çok da o küçük kız elbisesine, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm, beğenmeniz de beni motive etti, acemice yaptım ama geliştirmeye çalışırım belki :)

      Sil
  2. Ilk dikiş süper bence
    Bu hızla kendin dikersin seneye sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallahh daha ne isterim :)) çok çok sevindim ya beğenilmesine :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım hepsi çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  4. Nasıl güzel bir post olmuş canım. Fotoğraflara bakmaya doyamadım. Sonuna gelince de üzüldüm açıkçası. :)
    Bu arada anneni tebrik ederim. Diktiği kıyafetlerini tam olarak bir postta paylaşırsın artık. :) benim annemin yıllar öncesine ait burda dergisi kalıpları duruyor da makinenin başına oturma konusunda çok nazlanıyor. Aylaar önce zorla bir kloş etek diktirdim, kumaşının kesimini kendim yaptım da biraz mecbur kalmıştı :) Artık makineyi kullanma zamanım geldi derken evlenip gidiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken hoşuna giden bi post olmasına ayrı bi sevindim :))) Annelerimiz neden dikiş konusunda bu kadar nazlanıyo acaba :) Annam sırf dikiş diksin diye amma dil döküyorum, anne harika oldu, şahane oldu, müthişsin :) Bak sen bi de kumaşını kendin kesmişsin, daha ne olsun :)

      Sil
  5. cok guzeldi her sey ayildim,sizi takipe aldim szi de bekliycem gelseniz sevinerem rustemovasona.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Ramazanın ne de güzel geçiyor senin, o yüzden sesin çıkmıyor, anlaşıldı :)
    Öncelikle kanaviçe için çok güzel bir seçim yapmışsın. Beni de heveslendirdin!
    Bayram için birisi bana da bişeyler diksee.. Bizde öyle bir hazırlık yok. Evin tek kızı,kıymetini bil :)
    Ramazan birlikle beraberlikle güzel ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel geçiyo canım şükürler olsun yapacak meşguliyet buluyorum evin içinde olmak kaydıyla :)) Kaneviçe yapmayı özlemişim, güzel gidiyo şimdilik beğenmene sevindim, bayram için de sen kendi eteğini kendin dikersin gibime geliyo hamarat hanımefendi :)

      Sil
  7. Ankaralı bir blogger daha bulmanın hazzı bir yandan, böyle bol resimli akıcı bir post okuma hazzı bir yandaaannn :)
    Güne güzel başlamak diye işte buna denir!:)
    Ellerine sağlık öncelikle, ben o minik elbiseye bayıldım! :)
    Kanaviçe işlemeye de bayılırım! :)
    Şu sıralar masa örtüsü, runner dikmek için bir dikiş makinası mı edinsem diyorum ama cesaretimi toplayamıyorum bir türlü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim çok memnun oldum bu güzel yorumunuza :) Aynı şehirde olduğunu bilmek de insanı mutlu ediyo :) Ayrıca, dikiş makinesi kesinlikle alın derim, iyi kötü başlarız ama yavaş yavaş ilerletiriz bence, bir de Belmek'in giyim kursları var. Onlara mı gitsem diye düşünmüyo değilim :)

      Sil
  8. ayy cok imrendim inanki ne güzel sofralar böyle ellerine saglik bu arada gecde olsa blogunu yeni buldum büütn sayfalari gezmeliyim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  9. bu arada yeni gördüm sende ankarada yasiyorsun herhalde göksu parkindan hemen anladim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil