Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

18 Ağustos 2013 Pazar

Yağlıboya Tablolarımın Duvardaki Halleri

İyi akşamlar blogcanlar. Güzel bir ağustos akşamından herkese merhabalar. Taaa 2007 ve 2008 yıllarında gittiğim yağlıboya resim kursunda, yaklaşık 10-12 tane tablo yapmıştım. Sonra malum, okul vs derken vakit ayıramadım, fırçalarım dondu, boyalarımın kapakları kurudu :( Ama o tabloların şimdi hemen hemen hepsi çerçevelendi ve farklı farklı duvarlarda duruyorlar :) Ben de sizlere göstereyim istedim. Umarım beğenirsiniz  :))

Bu tablo, salonumuzda asılı duruyor. Salonun 2 duvarı bordo, 2 duvarı ise krem renk ile boyalı. Bordoyu görenlerden bazıları ilk etapta irkilip biraz iddialı ve radikal bir seçim olarak görseler de kimi de çok beğeniyor :) Ben de tabloların daha belirgin durduğunu düşünüyorum. Boyutu 70x100 olan tuvale çalışmıştım. Sergiye de çıkmıştı o zamanlar :)


Bu parçalı tablo sayılabilecek lale tabloları da ablamın araholünde duruyor. Her biri 15x45 boyutunda 3 tablo :)



Bu mavişler de 35x50 ebatlarında :) Sağdaki gölü seyreden kız, yaptığım ilk yağlıboya tablo :) Ablamın oturma odasında duruyorlar. Renkleri tam uydu. Ablamın odasından birkaç şeyi de paylaşayım sizinle :)


Bu strafordan yapılan tabloları burada göstermiştim sizlere. ablam kendisi yapmıştı :) Saatte de, defalarca İstanbul'a gitmeme rağmen, mimarisinden ve bulunduğu yerden dolayı gitmeyi çok istediğim ama hep bir aksilik çıktığı için gidemediğim Ortaköy Camii var. Leyla ile Mecnun gibi, bi türlü kavuşamadık birbirimize :))





İşte böyle hep mavi ve gri üzerine :)

Bu tablolar da keçe ile yaptığım ilk işlerden biri. Ahmet Efe'nin odası için hazırlamışım, yiğenimin odasını görmek için de buraya tıktıklayabilirsiniz :)


Bu da ablamın mutfağında duran aşçı ve garson tablosu :) 35x50 boyutlarında, üzerindeki saati de ablam yapmış. English Home'dan aldığı tabağın ortasını delip saati takmış akıllı kız işte :P :))


Kendi mutfağımızda duran meyve tablosu bu da :) 40x50 boyutlarında :)



Tablolarımın tamamı da burada :) Sevgiler :)

16 yorum:

  1. hepside çok hoş..resimlerin harika..ailecek beceriklisiniz anlaşılan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :)) bizden çok daha becerikli bayanlar da vardır elbet, ama Allah'a şükür yapıyoruz bişeyler :)))

      Sil
  2. Hepsi çok güzel Büşracım, cidden hayran kaldım boyama becerine maşallah kırk bir buçuk kere :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden güzel ve zevkli çalışmalar. Benim pek resime kabiliyetim olmadığından, böyle güzel resim yapabilenlere özeniyorum doğrusu. Bu arada ablanın tabaktan saatine de bayıldım doğrusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, benim resim becerisi belki gelişebilirdi biraz daha ama fırsat olmadı :( yağlıboya çok ağır tiner kokuyo, evde olması çok zor. mutlaka atölye lazım :(

      Sil
  4. Tablolar da diğer bütün ayrıntılar da harika :) Ellerinize sağlık, yapmak, ortaya çıkarmak bir yana biraz da yorumlayabilmek için zevk lazım ve gördüğüm kadarıyla sizde (ablanızda da) fazlasıyla var :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler iltifatlarınıza şımarmadım desem yalan olur :) sevgiler :)

      Sil
  5. EMEK EMEK BUNA DERİM .....ELLERİNİZE SAĞLIK RESİM AYRI BİR SANAATTIR HARİKASINIZ TEPRİK EDİYORUM KEŞKE DEVAM ETSENİZ...ABLANIZADA SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun çok mutlu oldum gerçekten :) Sevgiler :)

      Sil
  6. resimlerin her biri birbirinden güzel ve başarılı olmuş.tebrik ederim.neden devam etmiyorsun?bence devam etmelisin.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Alanay hanım nasıl mutlu oldum :) kursu bırakınca bir atölye ihtiyacı doğduğu için, yağlıboya da evde yapılabilecek bir uğraş olmadığı için devam edemedim kim bilir belki bir zaman yapmak nasip olur :) Sevgiler :)

      Sil
  7. Çok güzel olmuşlar.. Ne cevherler varmış sen de :)

    YanıtlaSil